Nazwa forum

Opis forum

#1 2008-01-13 09:37:10

kocury

Użytkownik

Punktów :   

wizy, pozwolenia, koszty, bezpieczeńswo

Czy ktoś coś wie o potrzebnych wizach, ich kosztach i dostępności?

Co do poradników- dobrze by było dowiedzieć sie jak najwięcej o bezpieczeństwie, z tego co wiem to im dalej na  peryferie Rosji tym przyjaźniej, być może warto by było zatrzymać się gdzieś w środku Rosji przy Jenisej na jeden/ dwa dni i poczekać na kolejny pociąg zagryzając w tym czasie kawior i poznając tubylców i kulturę, przy okazji można by zakosztować uroków bani (ichnia sauna), co myślę po kilku dniach w pociągu będzie nie lada atrakcją.

#2 2008-01-13 12:16:38

swiety

Użytkownik

Punktów :   

Re: wizy, pozwolenia, koszty, bezpieczeńswo

Wizy potrzebujemy do każdego z czterch krajów o które zahaczymy. Z Chinami i Mongolią jakoś da radę, gorzej (z tego co słyszałem) z Białorusią (nasze kraje nie żyją ostatnio w najlepszej komitywie dyplomatycznej). Do Rosji trzeba mieć zaproszenie.
Ogólnie szykuje się sporo biegania po urzędach dlatego zastanawiam się czy nie skorzystać z usług tego portalu: http://transsib.com.pl/ - można u nich załatwić zaproszenia/wizy a także noclegi i bilety.
W sumie koszty konsularne wyjdą nas około 500PLN /łeb.

#3 2008-01-13 12:33:32

rafa

Użytkownik

Punktów :   

heh  no nie glupie spytam jescze tych kolesi co do tej mongoli jada jak oni to zalatwiaja

#4 2008-01-23 12:00:51

Beto

Administrator

Punktów :   

Na pl.rec.turystyka.tramping pojawił się nowy wątek:

http://usenet.gazeta.pl/usenet/0,47943. … ups.com%3E

można uczestniczyć i śledzić

Stopka forum

RSS